06 september 2023

Uit een speeltuin (nieuws, 2023)

Mensenbot in vogelnest



Twee schrijvers die allebei de voornaam Peter hebben, dat kan alleen maar kwaliteit betekenen (maar dit is natuurlijk een puur persoonlijke opvatting...). Feit is wel dat de Zweden Peter Mohlin en Peter Nyström succesvolle carrières als scenaristen en regisseurs achter de rug hebben en ook applaus krijgen voor hun gezamenlijk geschreven thrillers. Op 7 november verschijnt hun nieuwe thriller De stille vogel bij uitgeverij HarperCollins Holland. Het is het derde deel in de reeks rond oud-FBI-agent John Adderley.

In een vogelnest wordt een menselijk bot gevonden. De gebeurtenis veroorzaakt grote opschudding in het kleine Zweedse dorp waar dertig jaar geleden de Brodintweeling op mysterieuze wijze uit een speeltuin verdween. Is het bot afkomstig van een van de jongens? Waarom duikt het nu op?

In de straat waar de tweeling woonde, gonst het van de wildste geruchten, zeker als er een buurtbewoner terugkeert die lange tijd weg is geweest.

John Adderley – voormalig FBI-agent maar inmiddels rechercheur bij de politie in Karlstad – krijgt het dossier op zijn bureau, terwijl hij tegelijkertijd voor zijn negenjarige nichtje moet zorgen. Komt de buurt eindelijk te weten hoe het écht met de jongens is afgelopen? Iets in John zegt hem dat er veel meer aan de hand is…

De Zweedse Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op en schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Na succesvolle carrières als scenarioschrijvers en regisseurs voor theater en film besloten ze de draad weer op te pakken en samen thrillers te schrijven.

Hun vakmanschap werd bekroond met de niet misselijke MAX Bronzen Vleermuis voor beste thrillerdebuut én de nog minder misselijke, prestigieuze Zweedse Crimetime Award. De uitgever: 'De thrillers van Mohlin en Nyström zitten vol psychologische diepgang en slimme cliffhangers en worden in de Nederlandse media bejubeld om hun vaart en filmische karakter.' 

Geen opmerkingen: