30 september 2023

Gesignaleerd 602 (nieuws, 2023)

Ava Glass - De verraderOp 11 oktober verschijnt bij Ambo|Anthos uitgevers de thriller De verrader van Ava Glass. Het is het tweede deel van de Alias Emma-serie, stelt de uitgeverij. 'Leest als een Bond-film.'

In een koffer in zijn eigen appartement wordt het lichaam aangetroffen van een MI6-agent. Spion Emma Makepeace maakt jacht op de brute moordenaar.

Om hem te pakken te krijgen reist ze af naar de Franse Rivièra, waar ze undercover gaat op een privéjacht. Het slachtoffer schaduwde namelijk twee oligarchen die ervan verdacht worden illegaal wapens te importeren.

Alles wijst erop dat zich binnen de Britse overheid een mol bevindt die ze helpt. Om de verrader te ontmaskeren gaat Emma onder een valse identiteit aan het werk op het superjacht. Maar het glanzende schip herbergt duistere geheimen en midden op zee in de Franse Rivièra is Emma op zichzelf aangewezen.
 
Ava Glass is het pseudoniem van een in Dallas geboren Britse schrijver. In de jaren 90 werkte ze als misdaadverslaggever voor de Savannah Morning News in Georga en was zewerkzaam voor de Britse overheid en daardoor raakte ze gefascineerd door de spionagebranche. Glass woont in het zuiden van Engeland. Door The Guardian wordt ze 'the new queen of spy fiction' genoemd. 

Geen opmerkingen: