23 september 2023

Wordt verwacht 559 (nieuws, 2023)

Schijnbare zelfmoordenDe Vlaamse acteur en scenarist Rudy Morren begint al een aardig oeuvre op te bouwen. In november begint al zijn vijfde boek binnen vier jaar, Zes, bij uitgeverij Horizon. 'Wraak rijpt en rust nooit', luidt de ondertitel.

Rudy Morren
(1963) is acteur, scenarist van films en televisiereeksen en een gevestigde thrillerschrijver. Hij debuteerde in 2019 bij Horizon met Wild vlees. Een jaar later volgde Sneeuwspoor, waarmee hij de Knack Hercule Poirotprijs won. Zijn derde boek, Verdronken land, werd eveneens voor deze prijs genomineerd. In 2022 verscheen Het incident. Al deze boeken ontvingen lovende recensies. Rudy Morren kreeg bovendien vier keer op rij vier sterren in de Vrij Nederland Thrillergids

Over Zes: Inspecteur Tessa Vermeer onderzoekt samen met Sander Cap enkele schijnbare zelfmoorden. De slachtoffers blijken allen betrokken bij een groepsverkrachting tijdens een jeugdkamp in 1985.

Vijf van de daders werden in bescherming genomen terwijl een onbekende zesde jongen, de verpersoonlijking van het noodlot, wegvluchtte.Wil iemand deze vreselijke daad nu, bijna veertig jaar later, wreken?

De overgebleven belagers vrezen voor hun leven. Niet iedereen kan het gewicht van zijn verleden torsen. En wie was die zesde jongen?

Geen opmerkingen: