13 september 2023

Wordt verwacht 557 (nieuws, 2023)

Zeven verhalen van Jo Nesbø



Bij uitgeverij Cargo verschijnt op 5 oktober nieuw werk van, zoals de uitgever hem noemt, 'de grootmeester van de Noorse thriller', Jo Nesbø. De jaloezieman heet het boek en bevat zeven verhalen, waaronder het titelverhaal. 

De jaloezieman
speelt zich af op het kleine Griekse eiland Kalymnos in de buurt van Kos. Daar verdwijnt een Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer.

De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van geweld. Toch vertrouwen ze de zaak niet en ze roepen de hulp in van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als de jaloezieman en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.

De jaloezieman en zes andere verhalen bevat naast De jaloezieman, dat eerder in verkorte versie verscheen als Zomerlezengeschenk, de fonkelnieuwe korte verhalen Londen, De rij, Vuilnis, De bekentenis, Odd en De oorbel.

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn boeken. Zijn werk wordt in ruim vijftig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht hij meer dan 50 miljoen exemplaren.

Geen opmerkingen: