23 september 2023

Gesignaleerd 599 (nieuws, 2023)

Carina van Leeuwen - FeniksBij uitgeverij A.W. Bruna is deze maand de nieuwe thriller van Carina van Leeuwen verschenen. Haar Feniks is een uiterst actuele thriller. Hierin bezet een groep milieuactivisten het Catshuis.

Wanneer de nieuwe minister-president de opdracht geeft om het Catshuis te renoveren, klinkt er weerstand uit verschillende hoeken. Politiek Den Haag is verdeeld, maar het hardste tegengeluid komt vanuit de activistische milieugroep Xtreme Rebellen.

De klimaatactivisten besluiten over te gaan tot een bezetting van het Catshuis. Maar in de ambtswoning van de minister-president wordt een gruwelijke ontdekking gedaan. Een rechercheteam inclusief journalist Lyn Riley begint een onderzoek naar een misdaad van jaren geleden.

Wanneer een betrokken politiek figuur overlijdt onder verdachte omstandigheden, neemt de druk op het team toe.

Ondertussen moet Lyn in de nasleep van een eerder gevonden lijk in een autowrak voor eens en voor altijd afrekenen met de demonen uit haar eigen verleden. Komt de waarheid na al die jaren alsnog naar boven?

Carina van Leeuwen is forensisch rechercheur in het coldcaseteam van Amsterdam, spreker en auteur. Ze publiceerde eerder de trilogie Unit Plaats Delict en het non-fictieboek Onbekend maar niet vergeten. In de media verschijnt ze regelmatig als dé coldcase-expert en ze geeft lezingen en masterclasses over forensisch onderzoek. Feniks is na Magma is het tweede deel van haar nieuwe serie Cold Case.

Klik hier voor een leesfragment.

Geen opmerkingen: