30 augustus 2023

Een bedrogen ex? (nieuws, 2023)

Oprichter datingsite schrijft thriller over moord op oudjaarsavond



Ze is mede-oprichter van een datingsite, bierbrouwer en podcastmaker. Maar Liz Luyben is nu ook thrillerschrijver. Met De moord op mr. Jacques Wijsman debuteert ze bij uitgeverij Ellessy Crime.

De thriller is gebaseerd op waargebeurde feiten. Op Oudjaarsavond 1921 is op station Hollands Spoor de trein uit Amsterdam binnengekomen. In de eerste klasse vindt de kruier een heer op de grond. Aanvankelijk denkt hij dat de man te diep in het glaasje heeft gekeken, maar dan ziet hij het bloed... Het slachtoffer is Jacques Wijsman, advocaat van beroep, maar met bedenkelijke handel en wandel.

De moord op mr. Jacques Wijsman is een van de meest raadselachtige moordzaken uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis, meldt de uitgeverij. Was de dader een nijdige cliƫnt, de bedrogen ex, de rijke kunsthandelaar of het Nederlandse koningshuis?

Als Josephine van Dil-ter Heul onverwacht betrokken raakt bij deze zaak, moeten zij en haar beste vriendin barones Simonette van Wely tot Woudenberg alles op alles zetten om de misdaad op te lossen. Dan blijkt dat de dreiging steeds dichterbij komt.

Liz Luyben is de vrouw achter Moord Podcast. Wekelijks duikt ze 'lichtvoetig in historische moorden'. Inmiddels doken luisteraars al bijna 500.000 keer met haar mee.

Luyben studeerde middeleeuwse letterkunde en journalistiek. Voor haar eerste audiodocumentaire werd ze genomineerd voor een radioprijs. Na haar studie werd ze ondernemer: eerst richtte ze Knuz.nl op, een van de eerste Nederlandse datingsites, daarna runde ze een ijswinkel en verwierf ze recent een bierbrouwerij in Zuid-Spanje, waar ze ook woont.

Geen opmerkingen: