06 september 2023

De penopauze wenkt (nieuws, 2023)

Bavo Dhooge keert terug met thriller



Vijf jaar geleden worstelde thrillerauteur Bavo Dhooge met een stevige crisis. Hij besloot daarna de thriller af te zweren en een andere koers te varen. Die kwam tot uiting in de publicatie van de roman Sr., waarin hij zijn vroeggestorven vader, een fysiotherapeut uit Gent tot leven. Deze maand verschijnt dan toch weer een nieuwe thriller van zijn hand, De samoerai.

Bavo Dhooge
zit niet meer bij uitgeverij De Geus, die in 2018 zijn roman Sr. op de markt bracht. De Vlaamse uitgeverij Horizon verzorgt de publicatie van De samoerai en noemt het 'de langverwachte comeback van de meest gelauwerde thrillerauteur van Vlaanderen'.

De hoofdrolspeler in De samoerai heet Chris Coene. Een bijna vijftig jaar oude man die met steeds meer kwaaltjes kampt. De penopauze wenkt. Geen goede reclame voor een bodyguard.

Maar Chris is dan ook geen gewone lijfwacht: filosofisch, onthecht en alleen gaat hij door het leven.

Wanneer model Britt De Bie bedreigd wordt, moet Chris haar beschermen. Britt is niet alleen de ex van een Gentse zakenman, maar ook een oude vlam van Chris. Zal hij weer voor haar charmes vallen? Ondertussen probeert de bodyguard, die ooit zelf bescherming nodig had, zijn wonden te verbergen...

Bavo Dhooge (Gent, 1973) maakte zijn literaire debuut in 2001 met de roman Spaghetti. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'. In 2021 vierde hij zijn twintigjarig jubileum als schrijver met de publicatie van twaalf boeken in één jaar (elke maand een op een exclusieve oplage van honderd exemplaren). 

Geen opmerkingen: