17 juli 2023

Gesignaleerd 598 (nieuws, 2023)

Rose Wilding - De zeven



Bij uitgeverij De Fontein verschijnt deze week een thriller onder de titel De zeven. Nee, het is niet een deel uit de succesvolle serie van de ons ontvallen Lucinda Riley, maar een debuut van de Britse Rose Wilding. Over zeven vrouwen die het heft in eigen hand nemen. 

De vrouw, de tiener, de ex, de journalist, de collega, de toegewijde vriendin en de vrouw die hem heeft opgevoed. Zeven vrouwen zitten in een hotelkamer in Newcastle rond het afgehakte hoofd van een man.

Elk van hen met een goede reden om het gedaan te hebben, maar iedereen zweert onschuldig te zijn.

Wie heeft Jamie Spellman vermoord, de man van wie ze aanvankelijk allemaal hielden maar die ze uiteindelijk allemaal verachtten. Rechercheur Nova Stokoe onderzoekt de zaak. En al snel wordt duidelijk dat deze persoonlijker voor haar is dan ze zou willen...

Rose Wilding is een jonge auteur uit Newcastle upon Tyne. Ze studeerde Creative Writing aan de Universiteit van Manchester waar ze les kreeg van schrijfster Jeanette Winterson. 'I write about furious women', staat in Wildings profiel op Twitter.

'Toen ik hoorde dat er een thriller zou gaan verschijnen van een protegee van Jeanette Winterson was mijn belangstelling gewekt', zegt redacteur Claudia van der Werf van De Fontein. 'Bij het lezen van De zeven werd de nieuwsgierigheid meer dan bevredigd: haar stijl is scherp, slim en tegelijkertijd ontwapenend. In deze thriller strijden de thema's wraak, verbondenheid, feminisme en leugens om voorrang, maar Wilding heeft ze op meesterlijke wijze met elkaar verbonden in een nagelbijtend spannend verhaal. Een thriller om van te watertanden!'

Lees hier een fragment van De zeven

Geen opmerkingen: