10 juli 2023

Een nieuwe Queen of Suspense (nieuws, 2023)

Een routineklus die verkeerd afloopt



Wie de bijnaam Queen of Suspense googelt, stuit op talloze verwijzingen naar Mary Higgins Clark. Maar zij is niet meer, drie jaar geleden overleed ze op 92-jarige leeftijd. Mmm, er mag nu wel een andere auteur deze bijnaam dragen, dacht een uitgeverij en zij bombardeerde Ruth Ware tot Queen of Suspense. De Britse schrijfster publiceert op 19 september haar nieuwe thriller: Ren, Jack, Ren. Het leest als de thriller The Fugitive, maar dan nu met een vrouwelijke hoofdrolspeler, aldus de uitgever.

Ren, Jack, Ren wordt bestempeld als 'een bloedstollende thriller' over een vrouw in een race tegen de klok om haar naam te zuiveren en de moordenaar van haar man te vinden.

Jack is de hoofdpersoon en ja: ze is een vrouw. Zij en haar man Gabe zijn de beste inbraakspecialisten in het vak. Veel bedrijven huren hen in om hun beveiligingssystemen te testen, door middel van een inbraak.

Hun laatste klus had een routineopdracht moeten zijn, maar dan gaat alles verkeerd. Als Jack thuiskomt is Gabe dood, en om alles nog erger te maken wijst de politie Jack aan als hoofdverdachte.

Jack slaat op de vlucht, maar merkt al snel dat ze geen kant op kan. Ze is vastberaden de echte moordenaar te vinden, maar tijdens haar zoektocht kan ze steeds minder mensen vertrouwen…

Ruth Ware (1977) is het pseudoniem van de Britse thrillerauteur Ruth Warburton. Ze debuteerde in 2015 sterk met In een donker, donker bos. Daarna volgden De vrouw in suite 10, De dood van mevrouw Westaway, Door het sleutelgat en Een voor een. Wares debuutthriller werd verfilmd door Reese Witherspoon.

Omdat zij onder haar eigen naam Ruth Warburton young adult fantasyromans schreef en haar fans niet op het verkeerde been wilde zetten, koos ze Ruth Ware als haar schrijversnaam voor thrillers. Eerder werkte ze als serveerster en boekverkoper en gaf ze in Parijs Engelse les.

Geen opmerkingen: