05 juli 2023

Een hermetisch gesloten organisatie (nieuws, 2023)

Twee mannen schrijven over twee vrouwen in boven- en onderwereld



De een kennen we van tv, dus wordt hij als eerste van twee schrijvers genoemd op de cover van de thriller De prijs. De bekende is Marcel van de Ven, de iets minder bekende heet Willem Asman. Beiden hebben ze een paardagenbaardje, maar ze komen uit verschillende werelden: Van de Ven is oud-undercoveragent, Asman is 'jurist van origine' met een Gouden Strop op de schouw. Hun coproductie, over twee vrouwen in boven- en onderwereld, verschijnt op 7 november bij A.W. Bruna.

De bovenwereld: een undercoveragent met een missie.

De onderwereld: een meedogenloos misdaadsyndicaat met ambitie.

Twee vrouwen. Twee keuzes. Twee werelden.

Het begint met een ripdeal in Marseille waarbij enkele doden vallen. Enkele maanden later onderschept de politie een tweede lading cocaïne, ditmaal in de haven van Rotterdam. Veel aanwijzingen zijn er niet, maar de internationale opsporingsdiensten vermoeden dat een misdaadsyndicaat met zijn wortels in de Corsicaanse maffia achter beide transporten zit.

In een poging meer te weten te komen richt een speciale eenheid van de politie zijn pijlen op het horecabedrijf van Ina de Later, dat in verband wordt gebracht met een van de transporten.

Undercoveragent Tess van Vuren moet te weten komen wie er achter de schermen aan de touwtjes trekt. Maar het syndicaat is een hermetisch gesloten organisatie en wie zijn mond voorbijpraat sterft een gruwelijke dood…

De uitgeverij vindt De prijs uitermate geschikt leesvoer voor de kijkers naar Penoza en Undercover. 'De prijs is een rauwe misdaadthriller over een geheim politieteam en geeft een realistische weergave van de jacht op de internationale drugshandel.'

Marcel van de Ven heeft jarenlang voor de Unit Specialistische Operaties van de landelijke eenheid gewerkt, waarvoor hij wereldwijd werkzaam was in de strijd tegen de zware georganiseerde misdaad en terreur. Over zijn tijd bij de politie schreef hij het boek De Kooi. Bij het grote publiek is Van de Ven bekend door zijn rol als teamleider in het tv-programma Hunted.

Willem Asman (1959) is, volgens zijn website, 'zoon, broer, echtgenoot, vader en grootvader, spreker en schrijver'. Een jurist van origine, werkte hij vijftien jaar voor Oracle. Hij was voorzitter van het Genootschap voor Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) en de Stichting Gouden Strop, penningmeester van Lira, het Lira Fonds en het PC Boutens Fonds en bestuurslid van de Stichting Rechtshulp Auteurs (SRA).  In 2006 debuteerde hij met De Cassandra Paradox. Hij publiceerde tot dusver zeven thrillers. Voor zijn bestseller Enter, het eerste deel van de Rebound-trilogie, werd hij bekroond met de Gouden Strop.

Geen opmerkingen: