09 juni 2022

Onverklaarbare sterfgevallen (nieuws, 2022)

BBC-serie Grantchester nu ook in Nederlandse vertaling
Grantchester is een Britse detectiveserie die in de jaren vijftig speelt in het plaatsje Grantchester in de buurt van Cambridge. De zesdelige serie is gebaseerd op het boek The Grantchester Mysteries van James Runcie. De boeken achter dit BBC-succes komen nu ook in Nederlandse vertaling uit. Op 22 juni verschijnt bij KokBoekencentrum het eerste deel: Sidney Chambers en de schaduw van de dood

Grantchester
speelt zich af in de jaren vijftig in het gelijknamige lieflijke dorpje. De sympathieke, 23-jarige predikant Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft.

In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken. En al zit de doorgewinterde inspecteur Keating niet altijd te wachten op de heldere inzichten van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt zijn gezelschap toch onmisbaar.

In het eerste deel krijgen de heren te maken met gestolen juwelen, een gevaarlijke kunstvervalsing en diverse onverklaarbare sterfgevallen…

Granchesters geestelijk vader James Robert Runcie (1959) is een Britse romanschrijver, documentairemaker, televisieproducent en toneelschrijver. De serie werd in Groot-Brittanniƫ uitgezonden in het najaar van 2014. Bij de NPO zijn de eerste vijf seizoenen uitgezonden en het zesde seizoen volgt dit jaar.

Geen opmerkingen: