05 november 2021

Op een hoge uitkijktoren (nieuws, 2021)

Tien onopgeloste mysteries voor Leids speurdersduo  Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel Meer mysteries voor Robbie Corbijn van detectiveschrijver Anne van Doorn uitgekomen. In deze bundel komen de Leidse speurneuzen Robbie Corbijn en Lowina de Jong tien keer in actie om lastige mysteries op te lossen. Anne van Doorn zegt zich te hebben laten inspireren door de verhalen over de Britse detectives Sherlock Holmes en Hercule Poirot.

Meer mysteries voor Robbie Corbijn
biedt volgens Van Doorn lezers veel variatie: in Gouda is een schilderij van Jan Steen gestolen uit museum De Catharinahof. Een internationaal befaamd pianist verdwijnt spoorloos op de Soester Eng.

Een vrouw uit Delft staat doodsangsten uit sinds ze ontdekte dat haar zus haar bedroog, waardoor ze niet met haar grote liefde trouwde. Ze droomde dat een vrouw haar probeerde te wurgen. Of was het toch echt? Was het haar zus? En op een hoge uitkijktoren speelt zich een drama af. Deze en nog zeven mysteries houden de lezer moeiteloos in de ban.

Anne van Doorn (pseudoniem van Marco Books) debuteerde in mei 2017 met de detectiveroman De ouders keerden niet terug. Sindsdien zijn er nog twee detectiveromans en een verhalenbundel uitgekomen.

Anne van Doorn gaat ook de grens over: het Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen Mystery Magazine publiceerde in 2019 zijn verhaal The Poet who locked himself in. Een ander verhaal zullen de Amerikanen komend jaar publiceren.

Meer informatie: www.annevandoorn.be