30 juni 2021

Ongebruikelijke aanpak (nieuws, 2021)

Een zwarte engel in de kerk   



Het duurt nog anderhalve maand, maar dan kunnen de thrillerliefhebbers een nieuwe held in de armen sluiten. Het is rechercheur Tom Babylon, een creatie van de Duitse auteur Marc Raabe. Het eerste deel in een nieuwe serie, Sleutel 17, verschijnt - hoe toevallig - op 17 augustus bij uitgeverij A.W. Bruna. 

In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss.

Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.

Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel.

Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns tegen de haren in, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in. Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

Marc Raabe (Keulen, 1968) is een Duitse schrijver, redacteur, grafisch ontwerper en manager van zijn eigen filmproductiebedrijf. Zijn serie over Tom Babylon is een enorm succes in Duitsland – alle drie de delen stonden wekenlang in de top 10 van de Duitse bestsellerlijsten.

Het tweede deel uit de serie, Kamer 19, verschijnt op 15 februari 2022. Deel 3, De horzel, volgt op 7 juni 2022. 

Geen opmerkingen: