06 juni 2021

Copycat (nieuws, 2021)

Na Suzanne en Linda komt Evi  



Vijftien jaar geleden trapten we er nog massaal in. Toen geloofden we meteen dat met Suzanne Vermeer een jonge, frisse nieuwe auteur was opgestaan, die vanwege 'veiligheidsredenen' onder pseudoniem vakantiethrillers schreef. Vermeer bleek een alter ego van de tien jaar geleden overleden auteur Paul Goeken, die onder eigen naam weinig succes boekte met zijn thrillers. Als Suzanne Vermeer ging dat stukken beter.

Na Suzanne Vermeer, de melkkoe van uitgeverij A.W. Bruna, liet in 2012 Linda van Rijn voor het eerst van zich lezen. Na enig speurwerk bleek haar auteursfoto geplukt uit een commerciële beeldbank en haar cv was uit de duim van uitgeverij Marmer gezogen. Ook Van Rijn, die net als Vermeer zogenaamd in de toeristenbranche werkzaam was, gaf er volgens Marmer de voorkeur aan om een nom de plume te gebruiken. 'Vanwege het conflicterende met haar reguliere werkzaamheden.' Ook Van Rijn doet het goed in de bestsellerlijsten. 

Uitgeverij HarperCollins Holland stapt nu ook op deze vakantiethrillertrein met een nieuwe auteur: Evi Dekker. Van haar (of iemand anders') hand verschijnt op 3 augustus Zomers Madrid, het eerste deel in een serie. In het najaar rolt er al een nieuwe 'Evi Dekker' van de persen: Stormachtig Berlijn. Dekkers thrillers voeren langs wereldsteden, belooft de uitgeverij. 

In Zomers Madrid is Lara’s scheiding eindelijk rond, dus kan ze trouwen met haar grote liefde Kevin. Hij heeft een zoontje uit een eerder huwelijk: Siem.

Na hun zomerbruiloft gaan ze met zijn drieën op huwelijksreis naar Madrid. Alles is precies zoals Lara het zich voorstelde, want ze genieten als nieuw gezin van de stad en van elkaar.

Totdat Siem verdwijnt. Het kind is spoorloos in een miljoenenstad. De Spaanse en de Nederlandse politie werken nauw samen om de zaak op te lossen. Kevin denkt dat zijn ex achter de verdwijning van zijn zoon zit, maar Lara wordt daar gaandeweg steeds minder zeker van…

HarperCollins Holland laat het volgende over de auteur weten: 'Evi Dekker (1986) is een telg uit een vooraanstaande zakenfamilie uit het westen van het land. Omdat ze als cultureel attachée werkt op een Nederlandse ambassade in de Europese Unie, gebruikt ze een pseudoniem.'

Yeah right. 

Geen opmerkingen: