09 juni 2021

Gesignaleerd 511 (nieuws, 2021)

Patrick Conrad - De verdwijningen  



Bij uitgeverij Vrijdag is gisteren een nieuw boek van de Vlaamse schrijver Patrick Conrad. In De verdwijningen raken in het Antwerpen van de jaren 70 mensen vermist die in contact staan met de familie Torfs. 

Valères naam staat in het adressenboekje van oud-vriendin Rina Torfs. Contacten uit het boekje verdwijnen één-voor-één, spoorloos. Valère gaat zelf op onderzoek uit. Kan hij aan de leugens, het geweld en zijn eigen lot ontsnappen?


Nadat op 22 juli 1974 de rode handtas van professor Franse literatuur Rina Torfs wordt teruggevonden op de werf van de premetrowerken, beginnen de speurders van de Antwerpse recherche een routineonderzoek naar haar verdwijning.

Ook haar voormalige vriend, de verlopen hippie en mislukte dichter Valère, begint een zoektocht in opdracht van haar steenrijke grootmoeder 'Medusa' Torfs. Hij wordt meegesleurd in een draaikolk van leugens en geweld waaraan hij niet meer kan ontsnappen. Rina's verdwijning blijkt slechts de eerste in een uitdijende reeks.

'De systematische afbrokkeling, aftakeling en uiteindelijke verdwijning van de machtige familie Torfs is een sprekende metafoor voor de verloedering van onze westerse samenleving, die in de jaren zeventig begon', meldt de uitgeverij. 'Patrick Conrad vat de suspense van dit tijdsgewricht in opnieuw superieure roman noir.'

Patrick Conrad is schrijver, dichter, plastisch kunstenaar en filmmaker. Met zijn roman noirs won hij zowel de Hercule Poirotprijs als de Diamanten Kogel.

Geen opmerkingen: