02 juni 2020

Aan de Erasmusbrug (nieuws, 2020)

'Rotterdamse Baantjer' wordt nu ook voorgelezen De in Rotterdam geboren Canadese schrijver Paul Dieudonné viert zijn eerste successen, laat zijn trotse uitgever E-Pulp Publishers weten. Onlangs kwam de tweede druk uit van zijn debuut, Rechercheur De Klerck en het doodvonnis. De Zweedse uitgeverij Lind & Co gaat luisterboeken over rechercheur De Klerck produceren met voorlezer Bart Oomen. Fans van Baantjer sluiten rechercheur De Klerck in hun hart, beweert de uitgever. Dieudonné schijnt al de bijnaam 'Rotterdamse Baantjer' te dragen.

'Mijn uitgever blijft me verrassen met geweldige feedback op mijn boeken', laat Paul Dieudonné in een verklaring weten. 'Ik geniet daar enorm van, speciaal als de link wordt gelegd met A.C. Baantjer, my hero.'

In augustus volgen de luisterboeken van de eerste twee delen in de De Klerck-serie, voorgelezen door Bart Oomen (foto), die ook boeken insprak van Arnon Grunberg en J.D. Barker. 'A dream come true', aldus Dieudonné.

In Rechercheur De Klerck en het doodvonnis draait het om de merkwaardige zelfmoord van ondernemer Bart Bovend'Eerdt, die zich aan de Erasmusbrug verhing. Rechercheur De Klerck vermoedt dat die verschrikkelijke daad niet vrijwillig was, hoewel Bovend'Eerdt een afscheidsbriefje achterliet. En het blijft niet bij één raadselachtige zelfmoord. Wie is het brein achter deze serie voorvallen?

De verkoop van de 'Rotterdamse Baantjer' gaat zo vlot, dat de uitgever verwacht dat er meer herdrukken nodig zullen zijn. Of Dieudonné ook een serie van zeventig delen schrijft, zoals Appie Baantjer deed met De Cock, valt nog te bezien. In elk geval is de schrijver flink op stoom. Afgelopen maand verscheen de opvolger Rechercheur De Klerck en het duivelse spel en nog dit jaar wordt deel 3 verwacht.

Geen opmerkingen: