05 juni 2020

Twijfelgeval (nieuws, 2020)

Een kras op de Zuidas  Bij uitgeverij Ambo|Anthos verschijnt morgen Het zwarte dossier, de derde thriller van advocaat Max van Olden. In de thriller wordt advocaat-stagiaire die zich nog moet bewijzen met een loodzware casus opgezadeld. De verhaallijn doet een beetje denken aan de tv-serie Zuidas (2018). 


Riemke werkt bij het advocatenkantoor Lewis Legal op de Amsterdamse Zuidas, waar alleen de beste advocaten na hun stageperiode een vast contract krijgen. Ze is alleenstaande moeder van Nils en haar ex heeft haar met enorme schulden opgezadeld. Ze heeft haar contract hard nodig.

Haar reputatie heeft echter een kras opgelopen omdat er twee klachten tegen haar zijn ingediend. Dat maakt haar een twijfelgeval. Bij Lewis Legal hebben ze daar iets op verzonnen. 'Het zwarte dossier' is een ultieme test waarmee ze kan bewijzen bij de top te horen. Als ze de zaak tot een goed einde kan brengen, kan ze haar carrière redden.

Riemkes zwarte dossier is een zaak tegen een onderwereldfiguur die al een straf uitzit. Bovendien kijkt de pers met argusogen mee. Als Riemke aan de klus begint, kan ze nog niet vermoeden dat niet alleen haar loopbaan, maar ook haar leven op het spel staat.
Riemke ziet zich genoodzaakt met Nils onder te duiken, haar collega's moeten haar verdwijning verklaren tegenover van de pers. Zal het recht zegevieren?
Met zijn debuut Lieve edelachtbare won advocaat Max van Olden (1973) de Schaduwprijs 2016 voor het beste Nederlandse thrillerdebuut. In 2017 verscheen De juiste man, een psychologische thriller die op de longlist van de Gouden Strop belandde. 

Geen opmerkingen: