03 juni 2020

Lezen in tijden van corona 37 (nieuws, 2020)

Louise Candlish - Ons huis Wat te doen in deze anderhalvemetermaatschappij? Dan ga je maar lezen, want voor een boek geldt die afstand niet. Wat te denken van Ons huis van Louise Candlish. De thriller, die op 11 juni bij uitgeverij Volt verschijnt, werd verkozen tot boek van het jaar door The Washington Post, The Guardian en Publisher's Weekly.

Het verhaal gaat over het absurde gegeven dat een vrouw, Fiona Lawson, op een dag thuiskomt en volslagen onbekende mensen haar huis in ziet trekken. Er staat een verhuiswagen, haar eigen spullen zijn uit het huis verdwenen en ze krijgt te horen dat zij en haar ex-man de verkoopakte hebben getekend. Die ex blijkt spoorloos verdwenen. Vanaf dat moment probeert Fiona uit te vinden hoe ze in deze nachtmerrie terecht is gekomen, en ontdekt ze de ene na de andere leugen.

De uitgever: 'Dit boek, waarin het gevoel ontheemd te zijn en in een absurde wereld terecht te zijn gekomen overheerst, verschijnt in een eveneens bizarre wereld waarin een onverwachte pandemie mensen voor grote raadsels stelt. Menig lezer zal zich daardoor goed met de hoofdpersoon kunnen identificeren.'

The Guardian noemt deze thriller een 'meesterlijk bedachte, verslavende pageturner'. Niet alleen het verhaal zelf, ook het perspectief van dit boek is bijzonder: het verhaal wordt verteld vanuit Fiona’s ex-man Bram, met een brief, en vanuit Fiona zelf door haar deelname aan een razend populaire crimepodcast waarin slachtoffers hun verhaal vertellen.

Louise Candlish begon haar schrijfcarrière met het schrijven van romantische boeken en familieromans, maar ze werd pas bekend bij het grote publiek toen ze overstapte naar psychologische thrillers. Ons huis is een Sunday Times-bestseller. Van het boek werden in Engeland meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: