04 juni 2020

Advocaat in de weer (nieuws, 2020)

Mijn zus heeft het gedaan  Als een uitgeverij eenmaal een bestsellerauteur op stal heeft staan, dan wil ze die ook optimaal exploiteren. Zo denkt  Luitingh-Sijthoff er in ieder geval over. Krap een half jaar na het verschijnen van Verdraaid, komt de uitgeverij met een nieuw boek van Steve Cavanagh op de proppen. Fiftyfifty heet de nieuwe thriller (wat De Spanningsblog betreft had ook de titel Samsam niet misstaan), die in augustus in de winkel ligt. 


In Fiftyfifty mag advocaat Eddie Flynn (die uit Derti3n) weer komen opddraven. Hij krijgt van doen met de zussen Alexandra en Sofia Avellino. Ze hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden.

Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord.

Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…

De Noord-Ierse schrijver Steve Cavanagh won vorig jaar met zijn rechtbankthriller Derti3n The Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year Award. Het boek is het vijfde deel in de serie rond advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. 

De schrijver is inmiddels al bestempeld als de 'John Grisham voor een nieuwe generatie'. Cavanagh is het pseudoniem van mensenrechtenadvocaat Steve Mears (1976).

Geen opmerkingen: