02 juni 2020

Onder de Italiaanse zon (nieuws, 2020)

Godallemachtig, alweer een nieuwe Suzanne Vermeer!  Suzanne Vermeer gaat James Patterson achterna. De Amerikaanse bestsellerauteur poept om de haverklap een nieuwe thriller uit en zijn Nederlandse collega doet haast niet voor hem onder. Qua productie. Sinds 2006 zijn er vierendertig thrillers van de hand van Suzanne Vermeer verschenen en nummer 35 is alweer in aantocht. Het kan haast niet anders of achter 'haar' pseudoniem gaat een noest pennend schrijverscollectief schuil.  

Op 21 juli verschijnt bij A.W. Bruna Uitgevers het boek Waterland. De uitgever kondigt het aan als 'een extra minithriller voor deze zomer' die aansluit op de in april verschenen zomerthriller Souvenir.

Geheimen uit het verleden spelen vaak een rol in de thrillers van Suzanne Vermeer en Waterland is daarop geen uitzondering. Hoofdpersoon is Claudette die 'haar hectische leventje' in Amsterdam achter zich heeft gelaten om met haar man een Bed and Breakfast te beginnen in Umbriƫ (de streek die ook al in Souvenir als decor diende).

Onder de Italiaanse zon geeft ze kookcursussen aan toeristen en van het begin af aan is het een groot succes. Het leven lacht haar toe, maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Al meer dan tien jaar draagt ze een geheim met zich mee.

Door de komst van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder dreigt het verleden haar nu in te halen. Claudette dacht dat ze voorgoed afscheid had genomen, maar nu blijkt dat sommige zaken niet weggaan. Dat fouten niet zomaar verdwijnen. En dus zal ze moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon...

Suzanne Vermeer heeft meer dan drie miljoen boeken verkocht, zo'n beetje evenveel als collega Saskia Noort. Maar Vermeer is door de Auteursbond uitgeroepen tot de best verkopende Nederlandse thrillerauteur. Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer zijn in de bestsellerlijst verschenen en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Geen opmerkingen: