07 juni 2020

Lezen in tijden van corona 40 (nieuws, 2020)

Tine Bergen - Zullen we het liefde noemen? 



Wat te doen in deze anderhalvemetermaatschappij? Dan ga je maar lezen, want voor een boek geldt die afstand niet. Wat te denken van Zullen we het liefde noemen? van Tine Bergen? Uitgeverij Vrijdag die het boek 15 juni op de markt brengt, noemt het 'een echte pageturner waar je steeds op het verkeerde been wordt gezet'.

Na het succes van Vissen praten niet komt Tine Bergen met Zullen we het liefde noemen? Deze psychologische thriller gaat over een modelgezin waarvan het leven compleet op de kop wordt gezet na een dramatisch ongeluk. Maar was het wel een ongeluk? En zijn ze wel echt een modelgezin?

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet illen. Want houdt haar vader wel van haar?

En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte.
De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen.Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je liefhebt?


Tine Bergen (1981) is journalist en auteur van jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. Haar in 2019 verschenen psychologische thriller Vissen praten niet werd genomineerd voor onder andere de Knack Hercule Poirotprijs.

Geen opmerkingen: