08 december 2008

Wordt verwacht 72 (nieuws, 2008)

JOURNALISTE MET AMBITIE

Ze schreef scenario's en werkte mee aan tv-series als 'Juliana', 'Rozengeur & Wodka Lime', 'Hertenkamp' en 'GTST'. Maar ze bracht ook een chicklitroman en een boek over 'Gooische Vrouwen' op de markt.

Sabine van den Eynden (1964), want over haar gaat het, begeeft zich nu ook in de wereld van de spannende roman. Bij uitgeverij Arena verschijnt in mei 2009 haar eerste thriller 'Deadline'. Er staat 'literaire thriller' op de cover, maar afgaande op wat Arena nu al meldt over het boek, lijkt het meer op 'spannende chicklit'.

'Deadline' gaat over Suzy Zomer, jongste verslaggever bij een landelijke ochtendkrant. Ze is vastbesloten de beste journalist van Nederland te worden. Ze zou daarbij veel kunnen leren van haar door de wol geverfde collega Lucas, een cynische einzelgänger, maar die zit niet te wachten op de mening van een groentje in het vak.
Maar dan komen ze bij toeval een buitenlandse financiële constructie op het spoor, waar nogal een onfris luchtje aan hangt. Ze worden gedwongen om samen te werken. Tegen haar zin begint Suzy haar ervaren collega steeds aantrekkelijker te vinden. Maar ze ontdekt ook dat zijn motivatie om de zaak te onderzoeken niet puur journalistiek is.

Geen opmerkingen: