09 december 2008

Over de toonbank (nieuws, 2008)

'ALLES TE VERLIEZEN' WINT ALLES

De nieuwste thriller van Esther Verhoef, 'Alles te verliezen', is een dikke hit. Op 20 november kwam het boek op de markt. Vandaag, negentien dagen later, is de grens van honderdduizend exemplaren bereikt. Dat meldt uitgeverij Anthos. De thriller kwam direct binnen op plaats 3 in de Bestseller 60. Sinds vorige week staat het boek op de hoogste positie.

Het boek gaat over de gefortuneerde Claire, die ogenschijnlijk alles heeft wat haar hartje begeert: een betrouwbare echtgenoot, lieve dochters, een huis op een goddelijk schiereiland, aanzien, vrienden. Maar Claire heeft ook geheimen, die een tikkende tijdbom vormen onder haar bestaan, sinds een oude vriend - een ex-bajesklant - haar heeft teruggevonden. Ineens beseft ze dat ze heel wat te verliezen heeft en begint het liegen, draaien, piekeren en wakker liggen. Voor geen prijs wil Claire dat haar echtgenoot, nazaat van een rijke en gerespecteerde familie, weet hoe zij een aantal jaren aan de kost is gekomen. Kijk hier voor de recensie.

De bestsellerlijsten zijn geen nieuw fenomeen meer voor Verhoef. Ze belandde er in 2006 met haar thriller 'Rendez-vous', in 2007 gevolgd door 'Close-up'. Zowel 'Rendez-vous' als 'Close-up' werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en bekroond met de Zilveren Vingerafdruk. 'Close-up' werd bovendien genomineerd voor de Gouden Strop. Van beide boeken zijn in totaal meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De vertaalrechten zijn verkocht aan Engeland, Duitsland en Rusland. De filmrechten van 'Rendez-vous' zijn aangekocht door Endemol.

(Foto auteur: Merlijn Doomernik)

Geen opmerkingen: