13 december 2008

12.28 uur (nieuws, 2008)

THRILLER GEVONDEN

Het eerste exemplaar van de thriller 'd3Zusjes' is vrijdag 12 december door Johan Lasaroms gevonden in de bossen van de Veluwe. Met behulp van zijn gps wist hij het kistje te traceren waarin het boek zat. Het kistje bevatte niet alleen de debuutroman van Ina Enssr (pseudoniem van gps-schatjager Jaap van Raffe), maar ook een fles champagne, goed op temperatuur, en een doos iets te koude bonbons.

De locatie werd bekendgemaakt op de website die aan het boek is gewijd op vrijdag 12 december om precies 12 minuten over 12. Zestien minuten later, aldus de site, vond Lasaroms, onderzoeker aan de Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR), de schat.

'd3Zusjes' gaat over de verdwijning van computerexpert Paul Bos. Als hij na twee maanden nog steeds spoorloos is, neemt zijn vrouw contact op met journaliste Kristie Beekman. Al snel krijgt zij het vermoeden dat Pauls verdwijning te maken heeft met zijn hobby 'geocaching' (schat zoeken met een gps). Geholpen door twee ervaren geocachers gaat Kristie op onderzoek uit.

Geen opmerkingen: