03 december 2008

Wordt verwacht 71 (nieuws, 2008)

DE STEM VAN HET VOLK

Het winnen van de Gouden Strop 2007 voor 'De tiende vrouw' heeft NRC-redacteur Roel Janssen (1947) geen windeieren gelegd. Van het boek, zijn vijfde thriller na 'De struisvogelcode', 'Het Mercatorcomplot', 'De kloonbaby' en 'Karaktermoord', werden meer dan dertigduizend exemplaren verkocht.

Janssen laat in april 2009 opnieuw van zich lezen als zijn nieuwe thriller 'De stem van het volk', een uitgave van Cargo, in de winkel ligt. Richtte hij zich in zijn vorige thriller op criminelen van het kaliber Willem Holleeder, in zijn zesde misdaadroman gaat het over een populistische politica, van het type Rita Verdonk, zullen we maar zeggen.

Het verhaal: Hoewel ze geen aandacht krijgt van haar man, geniet ze wel van zijn geld en sinds kort ook van haar geheime relatie met Hugh. Maar haar leven verandert in een nachtmerrie als twee Marokkaanse jongens op een scooter moedwillig tegen haar auto botsen en haar chanteren. Hierdoor raakt Nikki ongewild betrokken bij Eva Perdon, de politieke ster die de televisieshow 'Wie wil het volk?' heeft gewonnen. Eva kan een slachtoffer als Nikki uitstekend gebruiken in haar meedogenloze campagne. Nikki raakt verstrikt in een web van belangen en leugens. In het nauw gedreven ontdekt ze samen met Hugh de ware macht van de media en de sinistere achtergrond van de populistische politiek.

INTAKE

Cargo brengt ook 'Dansen met de dood', het debuut van de Amerikaanse arts Josh Bazell op de markt. Bazell studeerde Creative Writing aan Brown University en geneeskunde aan Columbia University. Hij maakt deel uit van de medische staf van de universiteit van Californië in San Francisco.

Als je de aanbiedingsbrochure moet geloven zijn Michael Connelly en Harlan Coben helemaal ondersteboven van 'Dansen met de dood' dat in maart 2009 verschijnt. De thriller gaat over de jonge ziekenhuisarts Peter Brown. De intake van een nieuwe patiënt maakt een eind aan zijn alledaagse leventje in het ziekenhuis. De patiënt kent Peter uit een vorig leven, toen hij nog een andere naam had en een andere baan: huurmoordenaar. Zijn carrière als arts heeft hij te danken aan het getuigenbeschermingsprogramma dat hem tot vandaag behoedde voor de machtige hand van de maffia. Eenmaal herkend is het slechts een kwestie van tijd voordat de maffia hem vindt. De wraak zal gruwelijk zijn en Brown moet koste wat kost de patiënt in het ziekenhuis zien te houden. Wie het eerst een misstap begaat, zal dat met zijn leven betealen.

PAKKETJE

Zoals hier al eerder gemeld gaat Tomas Ross' in mei 2009 te verschijnen nieuwe thriller 'Het meisje uit Buenos Aires' over prinses Máxima en het vage verleden van haar vader Jorge Zorreguieta. Over de prinses rept Cargo in haar folder overigens met geen woord.

De aanbiedingstekst luidt als volgt: ,,De dag nadat het Nederlands voetbalelftal in 1978 de finale verloor, verdween Manuel Lugones spoorloos. Pas twintig jaar later komt zijn dochter Carmen erachter dat hij kort tevoren op de luchthaven een pakketje in de bagage van een Nederlandse voetballer had verstopt. Een pakketje dat bestemd was voor een vrouw in Nederland: Marijke Willems. Deze Marijke verdrinkt echter op de dag dat ze het pakketje ontvangt na een ongeluk met haar scooter. Carmen en Marijkes zoon Hugo gaan samen op onderzoek uit en stuiten op filmopnames waaruit blijkt waarom haar vader moest verdwijnen. Opnames die alles te maken hebben met een jonge, mooie Argentijnse die in korte tijd de harten van de Nederlanders heeft veroverd.''

Andere nieuwe titels:

Anne Holt - 'Hoogtelijn' (april 2009)
Stephen L. Carter - 'De paleisraad' (april 2009)
Donna Leon - 'Gezichtsverlies' (april 2009)
James Patterson - 'Bikini' (mei 2009)
Michael Cox - 'Het geheime leven van Miss Esperanza Gorst' (mei 2009)

Geen opmerkingen: