17 december 2008

Stuwende kracht (nieuws, 2008)

CPNB-DIRECTEUR STAPT OP

Henk Kraima, directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), heeft vandaag laten weten dat hij in de zomer van 2010 terugtreedt.

Kraima (1950) begon in 1986 bij de CPNB. Hij werkte daarvoor in de reclame-, marketing- en uitgeverijwereld. In 2000 werd de door uitgevers en boekverkopers opgerichte stichting op zijn initiatief drastisch hervormd. Door structurele samenwerkingen aan te gaan met o.a. de openbare bibliotheken en door het aantrekken van sponsors, kon de CPNB uitgroeien tot een toonaangevende organisatie waar cultuur en commercie elkaar krachtig versterken. De nieuwe structuur leidde tot een verdrievoudiging van het beschikbare budget, waardoor een groot aantal nieuwe initiatieven mogelijk werd, zoals Nederland Leest en Manuscripta. De CPNB is ook al jaren de stuwende kracht achter de Maand van het Spannende Boek. Het bureau van de stichting is vooral het afgelopen decennium sterk gegroeid en telt inmiddels 26 medewerkers.

Het bestuur van de CPNB en Kraima maakten indertijd de afspraak dat hij tot 2010 de hervormingen zou initiëren en vervolgens structureren. De CPNB ontving recentelijk veel lof voor haar werk. Zo werd in november 2008 de sponsorsamenwerking met NS bekroond met de SponsorRing.

Geen opmerkingen: