05 november 2008

Plus verzendkosten (nieuws, 2008)

PRIJZIG DEBUUT

Wie geïnteresseerd is, moet hem vooral bestellen, maar schrijver Douwe de Joode uit Laren rekent wel een flinke prijs voor zijn thrillerdebuut 'Duister Imago - opdracht aan een Haags PR bureau'. Voormalig journalist De Joode, directeur van een PR adviesbureau, verlangt maar liefst 26,95 euro (bijna zestig oud-Hollandse guldens!) voor zijn ruim vierhonderd pagina's tellende eersteling. Voor zo'n prijs moet het wel een briljant debuut zijn... De schrijver overhandigde dinsdag 4 november het eerste exemplaar van zijn boek aan de Larense cultuurwethouder Leo Janssen.

De hoofdrol in het boek wordt gespeeld door Jan Jaap Roelofs, evenals De Joode directeur van een PR adviesbureau. Zijn vrouwelijke collega is ontvoerd. Roelofs vraagt zich af waarom zij juist gekidnapt is. En wat had dit met de opdracht te maken om die politieke partij op Curaçao op te richten? Roelofs valt van de ene verbazing in de andere, gaat intuïtief maar doortastend te werk en komt uiteindelijk oog in oog te staan met het brein achter het 'Duister Imago'. Volgens de uitgever voert het boek de lezer via de locaties Zwitserland en Den Haag uiteindelijk naar Curaçao waar de 'verrassende ontknoping' plaatsvindt.

De auteur heeft twee jaar aan de totstandkoming gewerkt en behoorlijk wat research verricht. Zo sprak hij met de politie in Gstaad en ontving van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst op Curaçao informatie over de drugsbestrijding in het Caribisch gebied.

'Duister Imago' wordt uitgegeven door Free Musketeers te Zoetermeer. Het boek is te koop in de boekhandel en online te bestellen bij onder andere www.freemusketeers.nl, www.bol.com en www.ako.nl. Maar dan komen er ook nog verzendkosten bij.

1 opmerking:

Anoniem zei

De exorbitant hoge verkoopprijs doet vermoeden dat deze wandelende enge scheiding dringend enige compensatie zoekt voor persoonlijke verliezen van de kredietcrisis...