25 september 2007

Deventer thriller (nieuws, 2007)

EERSTE DEVENTER THRILLER VERKRIJGBAAR

Op donderdag 27 september wordt bij boekhandel Praamstra in Deventer de literaire thriller 'Verdwenen chemie' gelanceerd. Auteur Almar Otten geeft de stad Deventer hiermee een eigen thrillerserie, want in totaal zeven Deventer moordzaken worden de komende jaren in evenzoveel delen beschreven.

Bij alle thrillers is de Hanzestad het vertrekpunt. Veel bekende locaties in de stad zijn herkenbaar in de boeken van Otten, in enkele gevallen gaat het om verzonnen plekken. Maar meestal zal de lezer weten waar een en ander zich in Deventer afspeelt.

'Verdwenen chemie' wordt 'een intrigerende, literaire thriller' genoemd over 'verloren idealen en verkeerde keuzes'. Tegen het decor van de Hanzestad ontrafelen de rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros verborgen familiegeschiedenissen en graven zij naar onzichtbare scherven uit de glanzende loopbanen van topmanagers in de chemische industrie.

Met de uitgave is ook een nieuw politieduo geboren. De mathematische werkwijze van de jonge en ambitieuze Ellen van Dorth botst nogal eens met de intuïtieve aanpak van de oude rot Jozef Laros en dat leidt volgens de uitgever geregeld tot pijnlijke, maar vaak ook vermakelijke misverstanden.

Auteur Almar Otten, die voormalig staatssecretaris Melanie Schultz van Hagen als idool koestert, woont in Deventer en is werkzaam als milieuambtenaar. Bij het schrijven wordt hij gedreven door nieuwsgierigheid, meldt zijn uitgever. Zoals hij het zelf formuleert: ,,Welke waarheden liggen er verborgen achter het bloemetjesgordijn van alledag?'' 'Verdwenen chemie' verschijnt bij de Deventer uitgeverij ArtNik en kost € 17,50.

Geen opmerkingen: