07 augustus 2007

Wordt verwacht 14 (nieuws, 2007)

SCHADUWVANGERS EN VERMISTE KINDEREN

Uitgeverij De Fontein geeft dit najaar drie debutanten de ruimte. De eerste is Thomas Lakeman (1964) wiens eerste thriller 'De schaduwvangers' in oktober 2007 verschijnt. Lakemans verhaal draait om Mike Yeager, een FBI-agent met een speciale vaardigheid: hij 'leest' informatie van foto's van het plaats delict. Nadat zijn laatste zaak is uitgelopen op een waar fiasco, vertrekt Yeager voor een paar dagen naar Nevada.

Maar in het kleine plaatsje San Cristobal vindt hij allesbehalve rust. Er wordt een meisje vermist en nog geen dag na Yeagers aankomst wordt er een man vermoord. Onze FBI-agent wil er niets mee te maken hebben, maar raakt
toch betrokken bij de zaak. Om te beginnen moet hij als buitenstaander bewijzen dat hij de moordenaar niet is en ten tweede is hij als geen ander in staat om de zaak op te lossen.

Thomas Lakeman werd geboren in Mobile, Alabama. Hij studeerde onder meer in Engeland en Ierland en was werkzaam bij Universal Pictures, waar hij van alles deed: van het schrijven van speeches tot ontwerpen. Vervolgens werkte hij enkele jaren in de internetwereld, was enige jaren hoogleraar aan de Universiteit van South-Alabama voordat hij zich fulltime op het schrijven stortte.

MUSEUM

Een spoorloos verdwenen kind staat ook centraal in 'Radeloos', de eersteling van de Britse Claire Seeber die in oktober 2007 wordt verwacht. En alles begint in die mooie Tate Gallery in Londen. Tijdens een bezoek aan het museum raakt moeder Jessica gescheiden van haar man en baby. Haar man wordt mishandeld en bewusteloos op straat teruggevonden. Hun zoontje Louis is in geen velden of wegen te bekennen. Een uitgebreid onderzoek levert de eerste dagen niets op en iedereen in Jessica's directe omgeving lijkt zich ook nog eens verdacht te gedragen.

Jessica moet blijven geloven in de terugkeer van haar kind, maar wie staat er potverdikkie aan haar kant? Radeloos wacht ze af tot haar man weer bij kennis is. Maar zou hij zich alles nog wel herinneren? Erger nog, is hij eigenlijk wel te vertrouwen?

Claire Seeber begon haar carrière als actrice. Vervolgens werkte ze achter de schermen als producente van documentaires en als journaliste voor diverse gerenommeerde dagbladen als The Guardian (wie googelt vindt een artikel van haar hand over kinderen krijgen...) en The Independent on Sunday.

IN DE WIEG

En dan is er ook nog het fenomeen verwisselde baby. Daarover schrijft Sophie Hannah in 'Kleine meid' (oktober 2007). Alice Fancourt is voor het eerst zonder haar twee weken oude dochtertje Florence weggeweest. Maar als ze thuiskomt, wacht haar een ware nachtmerrie. Ze beweert dat de baby die thuis in de wieg ligt en op wie haar echtgenoot David had moeten passen, niet haar dochtertje is. David ontkent dat en denkt dat Alice ze ziet vliegen. Is Alice inderdaad malende geworden of liegt David?

Alice heeft geen bewijs, maar moet de politie aan haar kant weten te krijgen, en snel. Maar de uitslag van de DNA-test laat (te) lang op zich wachten en Davids gedrag wordt steeds grimmiger en bedreigender. En wat is de rol van zijn moeder Vivienne?

Sophie Hannah werd in 1971 in Manchester geboren. Ze woont nu met man én twee kinderen in West Yorkshire. De rechten van 'Kleine meid' zijn inmiddels verkocht aan de VS, Duitsland, Zweden, Portugal, Italië, Spanje, Griekenland, Kroatië en Nederland.

Geen opmerkingen: