16 augustus 2007

Gekrabbel (nieuws, 2007)

STEPHEN KING VOOR VANDAAL VERSLETEN

De Amerikaanse horrorauteur Stephen King is in het Australische Alice Springs aangezien voor een vandaal, toen hij een onaangekondigd bezoek bracht aan een boekwinkel. Volgens de omroep Australian Broadcasting Corporation hadden de medewerkers niet door dat het King was die zijn eigen boeken signeerde.

,,Als je iemand in een van je boeken ziet schrijven, word je wel even zenuwachtig'', zei Bev Ellis, de manager van de boekhandel. ,,Nadat hij was weggegaan renden we naar de boeken toe en zagen tot onze blijdschap zijn handtekening staan.''

Bev Ellis vond de bestsellerauteur van onder meer 'Carrie' en 'The Shining' even later terug in een nabijgelegen supermarkt. ,,Als we hadden geweten dat u zou komen, dan hadden we een taart voor u gebakken'', zei Ellis tegen de schrijver, die volgens haar 'erg aardig' reageerde.

King liet zijn signatuur achter in zes romans, waaronder zijn meest recente 'Lisey's Story'. De boeken gaan naar een lokale liefdadigheidsinstelling om te worden geveild. Eén gesigneerd boek werd verkocht aan een klant die op hetzelfde moment als King in de winkel was.

Volgens Ellis komen schrijvers wel vaker uit het niets in boekwinkels opduiken om te zien of hun boeken wel op de plank staan. ,,Als je ze niet op voorraad hebt, komen ze vragen waarom'', aldus Ellis. ,,Het is heel gênant als je zoiets overkomt.'' Kings vertegenwoordiger in Australië verklaarde later niet te weten dat de auteur in het land was.

(Bron: BBC)

Geen opmerkingen: