21 augustus 2023

Genoeg deadlines (nieuws, 2023)

Schrijfster Tineke Beishuizen overleden



Schrijfster en columniste Tineke Beishuizen is zaterdag 19 augustus op 84-jarige leedtijd overleden in haar woonplaats Doesburg. Beishuizen schreef scenario's, en songteksten voor onder anderen Rob de Nijs en Marco Bakker. Ze schreef ook een aantal thrillers.

Haar partner Jan Ravesteijn laat weten dat Beishuizen in maart van dit jaar steeds meer last kreeg van pijn in haar rug, waarna in mei een tumor achter de longen werd geconstateerd. Ze koos ervoor om haar ziekbed thuis door te brengen.

Beishuizen is zo'n vijftig jaar actief geweest als schrijfster. Ze werd het bekendst met de columns voor Libelle, waar ze sinds 1973 aan verbonden was. Sinds 1997 schreef ze onder het pseudoniem Anne-Wil een succesvolle dagboekcolumn voor het blad.

Ook schreef Beishuizen onder het pseudoniem Mieke van Maerle columns voor het magazine Flair. Thrillers van haar hand zijn Als zand door mijn vingers (2005), Wat doen we met Fred? (2006), Schaduwtuin (2008), Oud zeer (2009), Gekleed te water (2010), Lot (2011), Zusjes op leven en dood (2012) en De vrouwen van Fred (Wie deed het met Fred?). De thriller Schaduwtuin schreef ze met haar voormalig echtgenoot Michiel Beishuizen'Ik zie Michiel niet als mijn ex, maar als iemand met wie ik goed kan werken.', zei ze destijds in een interview. 'Uit de tijd dat ik nog met hem samen was, weet ik hoe ontzettend leuk hij de dingen kan bedenken.'

De laatste jaren schreef Beishuizen niet veel meer. Volgens haar partner zei ze daar zelf over dat ze 'op haar 84ste genoeg deadlines had gehad'. 

Geen opmerkingen: