04 augustus 2023

Wereldwijd succes (nieuws, 2023)

Een pakketje op tweede kerstdag



Volgens de uitgever is het de best verkopende thrillerserie ter wereld, maar keiharde cijfers erover vind je nergens. Wie het wil, mag het voor waar aannemen. We laten het erbij dat er een nieuw deel in de reeks over de op leeftijd zijnde leden van de moordclub in aantocht is. De laatste duivel die sterft, is de titel van het nieuwe boek van de Britse schrijver Richard Osman en verschijnt op 7 september bij uitgeverij Cargo. 

Tijdens de kerstdagen zou je het eigenlijk rustig aan moeten doen, maar dat geldt niet voor de leden van De moordclub (op donderdag). Vooral niet als op tweede kerstdag een uiterst gevaarlijk pakketje langs de kust van Engeland wordt gesmokkeld en in de buurt van het bejaardentehuis in Coopers Chase vermist raakt.

Het pakketje is zo waardevol dat er chaos en paniek uitbreekt, en al snel vallen er slachtoffers – zelfs iemand die heel dicht bij de groep oude speurneuzen staat.

De leden van de moordclub worden tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht naar het pakketje, en krijgen te maken met hun meest angstaanjagende tegenstanders ooit. Een moordenaar is op weg naar hen, en alles draait om de vraag: wie is de laatste duivel die sterft?

Richard Osman is naast schrijver en de presentator van populaire programma's op de BBC. Zijn serie rond de sympathieke bejaarde speurders Elizabeth, Joyce, Ron en Ibrahim is wereldwijd een succes, en bestaat uit de delen De moordclub (op donderdag), De man die twee keer doodging en Het schot dat niemand raakte. Steven Spielberg verfilmt op dit moment zijn eerste boek.

Geen opmerkingen: