16 augustus 2023

Gesignaleerd 598 (nieuws, 2023)

Ellen Lina - Het stockholmsyndroom



Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 22 augustus de spannende roman Het stockholmsyndroom van Ellen Lina. Door de uitgeverij wordt het boek omschreven als 'een eigentijdse thriller met gedegen spanning en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage'. 

Mogelijk denkt een enkeling bij het stockholmsyndroom aan een beroerd verlopen midweek in de Zweedse hoofdstad, maar hier gaat het om een psychologisch verschijnsel dat soms optreedt bij een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt.

De benaming komt van de overval op de Kreditbanken aan het Norrmalmstorg in Stockholm en de daaropvolgende gijzeling van 23 tot 28 augustus 1973. De gegijzelden namen het voor hun gijzelnemers op, zelfs nog nĂ¡ de zesdaagse gijzeling.

Dit syndroom speelt ook een sterke rol in de thriller van Ellen Lina. Lauren wordt samen met haar zoontje Xavian overvallen in hun tuin. Zes mannen gijzelen Xavian, maar wanneer Lauren smeekt om hem vrij te laten in ruil voor haar, wordt zij in het huis gevangengenomen. Waarom is haar gezin het doelwit van een gijzeling?

Lauren probeert erachter te komen en ondertussen te ontkomen aan de brute agressie van de gijzelnemers.

Ellen Lina werd in 1983 geboren in Arnhem en woont met haar gezin in Huissen. Zij heeft meerdere thrillers en romans op haar naam. Daarnaast verzorgt ze maandelijks een column in Kek Mama.

Benieuwd? Lees hier een fragment

Geen opmerkingen: