16 augustus 2023

Eerste drukken (nieuws, 2023)

Thrillerauteurs helpen misdaden oplossen  



Los misdaden op met behulp van 's werelds bekendste thrillerschrijvers, stelt uitgeverij HarperCollins Holland in een persbericht. En dat kan aan de hand van Dodelijke afloop, het debuut van de Britse literair journalist Stig Abell. Het boek is verkrijgbaar vanaf 11 oktober.

Als echte thrillerliefhebber was het slechts een kwestie van tijd tot literair journalist Stig Abell zelf een thriller zou schrijven. Diens debuut is volgens zijn uitgeverij het ultieme boek voor thrillerliefhebbers geworden. 

In Dodelijke afloop, het eerste deel in The Writer's Room-serie, lost rechercheur Jake Jackson misdaden op met behulp van thrillers. Het boek zit vol verwijzingen naar 's werelds bekendste misdaadschrijvers en hun boeken. De uitgever: 'Niet voor niets werd Stig Abells debuut verkozen door The Bookseller, The Daily Mail en BBC tot 'One to watch for in 2023'.'

Jake Jackson staat bekend als een van de meest ambitieuze rechercheurs in Londen. Als hij op een dag een brief ontvangt waaruit blijkt dat zijn oom hem al zijn eigendommen heeft nagelaten, waaronder een woonboerderij inclusief bibliotheek met eerste drukken van populaire thrillers, is zijn keuze snel gemaakt: hij vertrekt naar het platteland, naar Little Sky.

Zijn nieuwe leven biedt Jake alles wat hij wenst, tot tijdens de jaarlijkse speurtocht in het dorp de botten van een jonge vrouw worden ontdekt en hij opnieuw in de rol van rechercheur wordt geduwd. In eerste instantie tast hij volledig in het duister, dus hij zal het over een ander boeg moeten gooien. Staan de antwoorden misschien in 's werelds bekendste thrillers?

Stig Abell is literair journalist en een echte thrillerliefhebber, een combinatie die in het Verenigd Koninkrijk kennelijk wel door de beugel kan. Hij werkte als redacteur bij de literaire bijlage van The  Times en presenteert nog altijd de ontbijtshow op Times Radio. Hij woont in Londen met zijn vrouw, drie kinderen en - zoals het een waarachtige thrillerauteur betaamt - twee eigenzinnige katten.

Geen opmerkingen: