04 augustus 2023

Op een industrieterrein (nieuws, 2023)

Gerard Nanne schrijft twintigste misdaadromanAuteur Gerard Nanne heeft twee jubilea te vieren. Een kwart eeuw geleden begon hij met het schrijven van misdaadverhalen, dat in 2002 resulteerde in de publicatie van zijn thrillerdebuut Het lied van de Lijster. Inmiddels is zijn twintigste misdaadroman een feit.

Ook de nieuwste thriller van Gerard Nanne, De moord op Roos Landgraaf (een uitgave van Ellessy Crime), speelt zich af in Noord-Holland. Zoals de titel al aangeeft, loopt het met de daarin genoemde dame niet best af.

Op een industrieterrein in Hoorn wordt vroeg in de ochtend het dode lichaam van de 19-jarige Roos Landgraaf gevonden. Ze is met geweld om het leven gebracht.

Al snel richten de pijlen zich op de miljonairszoon Oscar Beltman. Hij was immers op de dag van de moord met Roos op stap en rond het tijdstip van overlijden nam hij afscheid van haar.

Voor het vaste onderzoeksteam, en de gelegenheidsrechercheur Rabia Basir, lijkt de zaak duidelijk. Beltman blijft echter volharden in zijn onschuld en bij gebrek aan wettig en overtuigend bewijs wordt hij weer vrijgelaten.

Als hij enige tijd later bij een andere zaak betrokken raakt lijkt er voor Beltman geen ontkomen meer aan…

Gerard Nanne is geboren in Velsen en verhuisde in 1972 met zijn vrouw naar West-Friesland. Na een studie aannemer werkte hij 16 jaar als zelfstandig ondernemer. Vanaf 1998 is hij zich gaan toeleggen op het schrijven van misdaadverhalen, waarvoor hij ook een opleiding volgde bij Script+ in Amsterdam. Nanne is ook een van de initiatiefnemers van de nieuwe thrillerprijs Hermes Thriller Award, die komend najaar voor de tweede keer wordt uitgereikt.

Geen opmerkingen: