06 maart 2023

Wordt verwacht 541 (nieuws, 2023)

Een lege kinderwagenBij uitgeverij De Crime Compagnie verschijnt op 3 mei de nieuwe thriller van schrijfster Linda Jansma, Zwarte leugens. Daarin staat een cold case centraal rond de verdwijning van een baby, dertig jaar geleden. 

‘Mama,’ klonk Donnells stem naast haar. Hij stond op zijn tenen bij de kinderwagen, met zijn handen om de rand, zijn ogen op de baby’s gericht. Toen keek hij om naar Alexandra en vervolgde: ‘Mama, waar is Tess?’

Ruby is een razendpopulaire vlogger. Sinds een aantal jaar blogt ze ook over cold cases waarbij ze de hulp van haar volgers inroept.

Op haar vlog over de verdwijning van een baby, die dertig jaar geleden uit een kinderwagen werd gestolen, krijgt ze opeens een vreemde reactie: ‘Zij is niet dood’.

Ze kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich steeds meer te verstrengelen met haar eigen verleden.

Linda Jansma (1967) schrijft psychologische thrillers met een maatschappelijk thema. Door haar filmische beschrijvingen en oog voor detail weet zij haar lezerspubliek aan zich te binden, stelt haar uitgever. Jansma schreef vijftien thrillers waaronder Houvast, Kwetsbaar en Tweestrijd. Haar debuut Kwetsbaar won de Schaduwprijs, stond op de longlist van de Gouden Strop en is inmiddels in het Engels vertaald. Houvast en Verbroken kregen een plek op de longlist van de Diamanten Kogel en Schuilplaats werd uitgeroepen tot Beste Vrouwenthriller 2013.

In 2016 begon Linda Jansma met de driedelige thrillerserie Cirkel van het kwaad, over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Na Schaduwkinderen (deel 1) en Uitverkoren (deel 2) verscheen het laatste deel: Bloedband

Geen opmerkingen: