22 maart 2023

Gesignaleerd 581 (nieuws, 2023)

C.J. Tudor - De dwaling



Aan het einde van de winter is bij uitgeverij A.W. Bruna de thriller De dwaling verschenen. Schrijver C.J. Tudor plaatst het verhaal in een stervenskoud decor, dus lezen met ovenwanten aan is gewenst.

Bereid je voor op ijzingwekkende kou.

Een gekantelde bus vol studenten.

Een gestrande kabelbaan vol vreemden.

Een afgelegen chalet vol onderzoekers.

In een van de groepen verschuilt zich een moordenaar - maar in welke groep?

Buiten raast een sneeuwstorm en de hulpdiensten komen niet opdagen. Er is geen levende ziel te bekennen, iedereen is op de vlucht. Maar waarvoor? Niemand weet wat er aan de hand is, maar één ding weten ze zeker: overleven is moordend.

Drie groepen onbekenden. Een moordenaar. Geen ontsnapping mogelijk.

C.J. Tudor werd geboren in Salisbury en groeide op in Nottingham, waar ze nog steeds woont met haar partner en dochtertje. Ze stopte op haar zestiende met school en had daarna diverse baantjes, waaronder winkelbediende, junior-verslaggever, radio-tekstschrijver, copywriter en voiceover.

In de jaren 90 presenteerde ze het filmprogramma Moviewatch op Channel 4. Alhoewel ze geen enkel talent had voor presenteren, kreeg ze de kans filmlegendes als Sigourney Weaver, Michael Douglas, Emma Thompson en Robin Williams te interviewen.

Tijdens het schrijven van haar debuut De Krijtman runde ze een hondenuitlaatservice, waarmee ze meer dan twintig honden per week uitliet. Ze schrijft al sinds haar kindertijd, maar ging er pas serieus mee aan de slag toen ze boven de 30 was. Haar leraar Engels vertelde haar vroeger eens dat hij uiterst teleurgesteld zou zijn als ze later geen premier of bestsellerauteur zou worden.

Ze kreeg het idee voor De Krijtman toen haar dochtertje eens een doos stoepkrijt cadeau kreeg. Op een middag tekenden ze krijtmannetjes op de oprit voor het huis. Later die avond – het was al donker – opende ze de deur en werd ze geconfronteerd met tientallen sinister uitziende krijtmannetjes. De vertaalrechten van De Krijtman waren binnen een paar weken aan 39 landen verkocht. 

Lees hier een fragment van De dwaling.

Geen opmerkingen: