17 maart 2023

Wordt verwacht 542 (nieuws, 2023)


Hoever reiken de ambities van Poetin?
Zeker sinds zijn troepen op 24 februari 2022 Oekraïne binnenvielen in het kader van 'een speciale militaire operatie', wordt Vladimir Poetin gezien als een onberekenbare schurk. Tomas Ross, Nederlands bekendste factionauteur, richt zijn vizier op de eindbaas van het Kremlin in de thriller Poetins dochter, dat op 11 mei bij uitgeverij Cargo verschijnt.

Philip Prinsen, voormalig veiligheidsexpert bij de Europese Unie, vermoedt dat zijn verongelukte vrouw is vermoord. Het ziet ernaar uit dat haar dood te maken heeft met zijn eigen verleden en zijn relatie met de Russische oligarch Igor Soeslov, een vertrouweling van Vladimir Poetin.

Op zoek naar de mogelijke moordenaar van zijn vrouw ontmoet hij Jenny van Dalen, een jonge vrouw die haar familie verloor bij de ramp met de MH17 in 2014. Hun zoektocht leidt hen van Londen naar een landgoed in Friesland en vandaar naar Istanbul.

Daar raken ze verstrikt in een levensgevaarlijk dubbelspel van Russische oligarchen en westerse inlichtingendiensten in de strijd om Oekraïne.

Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina? Philip en Jenny zullen aan de kust van de Zwarte Zee gevaarlijk dicht bij de waarheid komen.

Poetins dochter is het 78ste boek van Tomas Ross. 'Aan de basis staan de nieuwsberichten over Maria Poetina en haar veronderstelde Nederlandse echtgenoot', vertelde hij eerder. 'Geen historie, maar dichter bij de actualiteit. Een 'what if' thriller.'

Maria Poetina is een van de twee dochters van de Russische president 
Vladimir Poetin. Ze werd geboren in 1985, studeerde geneeskunde, werd endicronoloog en trouwde in 2008 een Nederlandse zakenman. Het stel vestigde zich in Voorschoten en woonde in een penthouse in een buurt met de toepasselijke naam Krimwijk. In 2014 riepen inwoners op Maria het land uit te zetten nadat vlucht MH17 was neergehaald door pro-Russische rebellen boven Oekraïne.

Drievoudig Gouden Strop-winnaar Tomas Ross (1944) is de grootmeester van de Nederlandse thriller, zegt zijn uitgever. Zijn meest recente thrillers zijn De man zonder gezicht, de bejubelde serie De Indië-trilogie en Indisch Requiem. Hij woont en werkt in Den Haag. Op 11 mei wordt Poetins dochter gepresenteerd in Paagman Boeken, Den Haag.

Geen opmerkingen: