02 maart 2023

Gesignaleerd 578 (nieuws, 2023)

Jeffrey Archer - Een oogje dichtBij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 21 maart Een oogje dicht, een nieuwe thriller van Jeffrey Archer, die door zijn uitgeverij ook wel 'de koning van de cliffhanger' wordt genoemd.

Als een undercoveroperatie uit de hand loopt, moet een jonge rechercheur roeien met de riemen die hij heeft... Een oogje dicht van Jeffrey Archer is het derde deel in de serie over rechercheur William Warwick. Archer speelt in deze reeks een kat-en-muisspel met zijn lezers, aldus de uitgever. 'Verwacht daarom in Een oogje dicht wederom heerlijk detectivewerk, grandioze plottwists, en spannende cliffhangers'.

William Warwick is net gepromoveerd tot inspecteur en heeft een gevaarlijke nieuwe opdracht: undercover gaan om corruptie bij de Londense politie aan het licht te brengen. Samen met zijn team focust hij op rechercheur Jerry Summers, een jonge man die er een nogal luxueuze levensstijl op na houdt…

Ondertussen staat de beruchte drugsbaron Assem Rashidi terecht, bij wiens vervolging Williams vader Sir Julian en zijn zus Grace betrokken zijn.

Terwijl het undercoveronderzoek het uiterste van William vraagt, realiseert hij zich dat de corruptie nog dieper gaat dan gedacht. Steeds meer collega's lijken bereid om misdaden door de vingers te zien. Lukt het William om het recht te laten zegevieren?

Jeffrey Archer werd in 1940 geboren in Londen en groeide op in Somerset. Na zijn studie in Oxford was hij jarenlang actief in de politiek. Als auteur werd hij wereldberoemd na zijn doorbraak met Kane en Abel en de Clifton-serie. Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont afwisselend in Londen en Cambridge.

Geen opmerkingen: