01 maart 2023

In een Parijse villa (nieuws, 2023)

De prequel van LupinLupin was de hit van 2021 op streamingsdienst Netflix. Inmiddels zijn er twee seizoenen verschenen en dit jaar wordt een derde deel verwacht over Assane Diop, de galante dief die in de fictieve gentleman-inbreker Arsène Lupin zijn voorbeeld weet. Bij uitgeverij Horizon verschijnt op 29 maart Lupin. Koningin aan zet van Bertrand Puard, die wordt aangekondigd als de prequel van de Netflix-hit. Wat vooraf ging dus...

Op een nacht wordt er ingebroken in de Parijse villa van de ouders van antiekhandelaar Benjamin Férel. De moeder schiet op de indringers, maar kan niet verhinderen dat haar man verdwijnt.

Benjamin wil niet dat de politie zich bemoeit met de zaken van zijn ouders en besluit de hulp in te roepen van zijn beste vriend Assane Diop. Benjamins vader bleek het werk van kunstschilder Rosa Bonheur te bestuderen.

Heeft het beschadigde schaakstuk dat het speurdersduo vindt iets met zijn verdwijning te maken?

'Een spannende detective met een vleugje Arsène Lupin', aldus de uitgeverij.

Bertrand Puard is een Franse schrijver en heeft al meer dan dertig boeken op zijn naam staan. Hij schreef ook mee aan scenario's voor films, games en stripverhalen.

Geen opmerkingen: