28 maart 2023

Wordt verwacht 543 (nieuws, 2023)

Overal hangen camera'sBij uitgeverij Volt verschijnt op 20 juni een thriller die al ruim van tevoren als een internationale sensatie werd aangekondigd. Het is De stille huisgenoot van Clémence Michallon, over een seriemoordenaar die zijn negende slachtoffer op sleeptouw neemt.

JE WACHT OP HET MOMENT DAT HIJ EEN FOUT MAAKT EN JE KUNT ONTSNAPPEN. DAT MOMENT IS NU,
luidt de teaser op de cover.

Aidan Thomas is een hardwerkende echtgenoot en vader, en een gerespecteerd lid van de gemeenschap. Hij is ook een seriemoordenaar die acht vrouwen heeft vermoord. En er is een negende slachtoffer, een vrouw die hij de naam Rachel heeft gegeven en die hij gevangenhoudt in de schuur achter zijn huis.

Als Aidans vrouw overlijdt moeten hij en zijn dertienjarige dochter Cecilia verhuizen naar een woning die geen schuur heeft. Hij besluit een gewaagde stap te zetten: hij neemt ‘Rachel’ mee en stelt haar aan zijn dochter voor als een familievriend die een onderkomen nodig heeft.

Ze weet dat er overal camera’s hangen, dat hij het meteen zal weten als ze een poging doet om te ontsnappen en dat niemand zal geloven dat deze ogenschijnlijk perfecte man in werkelijkheid een monster is.

Maar ze moet het proberen.

Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn dochter, en voor de jonge vrouw die duidelijk verliefd op hem is geworden en toenadering zoekt...

Clémence Michallon is een Frans-Amerikaanse journaliste. Ze schrijft voor The Independent over true crime en literatuur. De stille huisgenoot is haar debuutthriller, die al ver voor verschijning een internationale sensatie werd: tot nu toe hebben 31 landen de vertaalrechten gekocht.

Geen opmerkingen: