02 augustus 2022

Gesignaleerd 559 (nieuws, 2022)

Romy Hausmann - Een perfecte dag
Op 17 augustus verschijnt Een perfecte dag van Romy Hausmann bij HarperCollins Holland. De uitgeverij bestempelt het boek als een sterke psychologische thriller met een ijzingwekkende seriemoordenaar.

Al veertien jaar lang verdwijnen er meisjes. De enige achtergelaten aanwijzing is een rood lint, maar van de dader ontbreekt elk spoor…

De rode linten wijzen de politie naar hun lichamen. Tot op een avond de internationaal bekende filosofieprofessor Walter Lesniak wordt gearresteerd, in het bijzijn van zijn dochter Ann. Hij wordt aangeklaagd wegens de moord op tien jonge meisjes.

De roddelpers weet er wel raad mee en al snel verschijnen er koppen als ‘De moordprofessor’.

Ann weet echter zeker dat haar vader onschuldig is en is vastbesloten dat te bewijzen. Dan worden er opnieuw rode linten aangetroffen…

Romy Hausmann was hoofdredacteur bij een productiemaatschappij en werkt nu als freelancer in de tv-wereld. Een perfecte dag is haar derde thriller. Eerder verschenen Dag en nacht en Slapeloos.

Voor haar debuut, waarvoor de filmrechten zijn verkocht aan Netflix, ontving ze de Crime Cologne Award. Ze woont met haar gezin een afgelegen huis in de bossen nabij Stuttgart.

Geen opmerkingen: