28 augustus 2022

Gesignaleerd 562 (nieuws, 2022)

Marelle Boersma - De engel van Sevilla
Bij uitgeverij De Crime Compagnie verschijnt op 1 september De engel van Sevilla, de nieuwe thriller van Marelle Boersma. Het is de jongste loot aan haar boom van Vertrekthrillers na boeken als Ciao Sicilia en Terug naar Cornwall.

Sevilla. In de nieuwste vertrekthriller van Marelle Boersma vertrekt hoofdpersoon Sascha naar Spanje. 'En voor wie daar ooit is geweest, is het een feest der herkenning', schrijft uitgever Ilse Karman. De schrijfster zelf weet inmiddels alles over vertrekken uit Nederland. Zo woonde ze in Portugal en Frankrijk. Een verhuizing naar een ander land gaat niet zonder slag en stoot en dat heeft Marelle de laatste keer in Frankrijk wel gemerkt. Gestrand door corona in een onaffe chateau was er geen verwarming, alleen maar tochtige kamers. En natuurlijk geen monteur of onderdelen te bekennen.

Spoiler: Gelukkig komt Sascha, de hoofdpersoon in De engel van Sevilla in een gespreid bedje... dat van haar baas...

Het is Sascha gelukt om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven geeft een extra spanning aan hun relatie.

Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is.

Marelle Boersma (1957) heeft zo'n twintig boeken op haar naam staan. Naast de Vertrekthrillers zijn dat ook spannende romans waarin maatschappelijk onrecht centraal staat, zoals Vals alarm. Naast schrijfster is Boersma ook schrijfdocent. Ze beleeft 2022 als een rollercoasterjaar, schrijft ze op Facebook. Naast het werken aan een nieuwe thriller heeft ze ook haar handen vol aan de zorg voor haar hoogbejaarde ouders, stond er weer een verhuizing gepland en combineert ze haar ervaringen met ziekenhuisbezoek en chemotherapie op geraffineerde wijze met schrijftips voor haar volgers. 

Geen opmerkingen: