08 augustus 2022

Gesignaleerd 560 (nieuws, 2022)

Katrine Engberg - Wintereiland
De mussen vallen bijkans gemummificeerd van het dak, maar bij uitgeverij A.W. Bruna denken ze qua boektitels al aan frissere tijden. Recent is daar verschenen Wintereiland, de vierde thriller van Katrine Engberg in de serie over Bureau Kopenhagen. 

Jeppe Kørner is met verlof van de politie en houdt zich tijdens de winter schuil op het eiland Bornholm.

In Kopenhagen heeft Anette Werner nu de leiding over het onderzoek naar een onthoofd lichaam dat is opgegraven in een speeltuin.

Esther de Laurenti werkt op Bornholm aan een biografie over een antropologe met een geheimzinnig verleden: Margrethe Dybris.

Wanneer Jeppe een helpende hand biedt bij de zagerij op het eiland belandt hij onbedoeld midden in een sinister mysterie. Hij zal opnieuw met Anette en Esther moeten samenwerken als ze de geheimen van het eiland willen onthullen en de moordenaar willen stoppen voor hij opnieuw toeslaat.

Katrine Engberg (1975) was in Denemarken reeds bekend als danser en choreograaf toen ze in 2006 haar schrijfdebuut maakte met een non-fictieboek. Ze werkt nog steeds als regisseur en choreograaf, voor theater en televisie. Inmiddels heeft ze ook groot succes met haar boeken. Haar thrillers over Jeppe Kørner en Annette Werner belanden steevast in de top 3 van de Deense bestsellerlijst. Van haar hand verschenen eerder de thrillers De krokodilvogel, Glazen vleugels en Dodenmasker.

Geen opmerkingen: