19 mei 2021

Wordt verwacht 492 (nieuws, 2021)

Ze was toch gelukkig?    



Bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 13 juli de thriller De stille vriend van de Britse schrijver Charlie Gallagher. Het boek was in zijn geboorteland een bestseller: er werden 500.000 exemplaren van verkocht. 

Het verhaal: Danny en Sharon zijn wanhopig op zoek naar antwoorden nadat hun dochter een poging tot zelfmoord heeft gedaan. Ze was toch gelukkig, waarom zou ze een einde aan haar leven willen maken?

Als enige tijd later iemand Danny benadert en beweert een schuldige aan te kunnen wijzen, staat hij in tweestrijd. Moet hij ervan weglopen, of het aanbod aannemen?

Danny heeft echter geen idee dat hij onderdeel is van een gruwelijk spel. Een spel dat niet alleen levens verandert, maar ook beëindigt…

Ondertussen moet rechercheur Joel Norris zich vastbijten in twee moorden die met een tussenpoos van enkele dagen zijn gepleegd. De zaken schijnen geen verband met elkaar te hebben, maar er is twijfel. En Norris staat er om bekend dat hij zijn 'gut feeling' volgt, ook al is er gevaar. Een waarschuwing vooraf: deze thriller draait om het thema kindermisbruik. 

Charlie Gallagher (een pseudoniem) schrijft al twintig jaar, maar dat was voornamelijk hobbymatig en met een droom in het achterhoofd om ooit eens voor het echie te gaan. Er moest ook brood op de plank komen, dus daarom werkte Gallagher dertien jaar bij de politie. Eerst als straatagent, later als rechercheur en lid van een antiterrorisme-eenheid. Gallagher woont in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk met zijn vrouw, twee dochters, een hond, een schildpad en een kat met enorm veel Twitter-volgers. 

Geen opmerkingen: