13 mei 2021

Doelwit (nieuws, 2021)

IT'er neemt wraak  




Bij Uitgeverij Vrijdag verschijnt op 26 mei de nieuwe thriller van Rudy Soetewey. De opdrachtgever is volgens de uitgeverij een thriller die je aandacht tot de laatste pagina vasthoudt. In dit verhaal zint een IT'er op wraak.


Peter Loukens, IT'er in de kerncentrale van Doel, leidt een doodnormaal leven. Maar hij gaat na een terreuractie met verregaande gevolgen op zoek naar de opdrachtgever. Wie heeft zijn gezinsleven verwoest?

Zijn speurwerk wordt niet door iedereen in dank afgenomen. Voor hij het beseft, wordt hij helemaal opgeslokt door nieuwe criminele verwikkelingen..

Rudy Soetewey (1955) werd geboren in Wilrijk. Hij werkte zijn hele leven in het onderwijs, als leraar en als coördinator. In 2011 won hij de Hercule Poirotprijs met Getuigen, in 2013 De Diamanten Kogel met 2017. Zijn werk onderscheidt zich door exquise karaktertekening, herkenbaarheid en drama's van de kleine man.

In 2018 verscheen bij Vrijdag zijn thriller Salami waarin beginnend klusjesman Bart Colenbunders een gestolen sensationele uitvinding moet terugvinden dat in een salami verwerkt is. Sinds het voorjaar van 2020 ligt Bericht van de overkant in de boekhandel. Op De Spanningsblog blikt hij terug op de totstandkoming van zijn debuut: 




Geen opmerkingen: