21 mei 2021

Gesignaleerd 507 (nieuws, 2021)

Anders Roslund - Drie jaar




Op 27 mei verschijnt bij uitgeverij De Geus de thriller Drie jaar van de Zweedse schrijver Anders Roslund. Voor de lezers van Jo Nesbø, Stieg Larsson en Samuel Bjørk, zo typeert de uitgever het boek. 


Twee meisjes van slechts vier jaar oud verdwijnen op dezelfde dag. Ze rusten voor altijd op hetzelfde kerkhof. Alleen liggen ze geen van beiden daadwerkelijk in hun graf.

Rechercheur Ewert Grens en undercoveragent Piet Hoffman gaan op onderzoek uit. De zoektocht naar een verband tussen de twee meisjes leidt hen naar een gruwelijke, perverse wereld. Kunnen ze de meisjes levend terugvinden? De tijd dringt.

Anders Roslund (Zweden, 1961) schreef tien misdaadromans als deel van de succesvolle schrijversduo’s Roslund & Hellström en Roslund & Thunberg. Er zijn miljoenen exemplaren van zijn boeken verkocht en zijn werk werd bekroond met talrijke prestigieuze internationale prijzen.

Drie jaar is het tweede boek dat hij schreef onder eigen naam. Hij behoort tot de meest toonaangevende thrillerauteurs van Zweden. 

Geen opmerkingen: