06 november 2017

Wordt verwacht 421 (nieuws, 2017)

Wegkwijnen onder overheersende liefde


De Britse Jane Robins begon haar carrière als journalist bij The Economist, The Independent en de BBC. Als expert in historisch forensisch onderzoek publiceerde ze eerder drie non-fictieboeken over misdaad. Nu slaat ze de weg in van de fictie. Op 29 november verschijnt haar thrillerdebuut Witte lichamen bij uitgeverij Prometheus. 

In deze thriller bereiken liefde, obsessie en geweld hun kookpunt, aldus de uitgever. Jane Robins vertelt het verhaal van de bankier Felixs en de aanstormende filmster Tilda. De twee hebben  een ogenschijnlijk vlekkeloze relatie. Maar Tilda's tweelingzus Callie heeft zo haar bedenkingen.

Callie ziet met lede ogen toe hoe Tilda wegkwijnt onder de overheersende liefde van Felix. Ze stopt met werken en zelfs bijna met eten. Felix is danig van het padje, de controlfreak wikkelt het servies in vershoudfolie om alles schoon te houden. Verder vindt Callie injectienaalden die in de afvalbak verstopt zijn. En waarom verschijnen er ineens blauwe plekken op Tilda's bleke huid?

Het zal de lezer niet verbazen dat Callie zich zorgen begint te maken. Ze kent Felix' woedeaanvallen. Ze sluit zich aan bij een internetgroep voor slachtoffers van mishandeling. Maar als een van haar onlinecontacten wordt gedood door een gewelddadige man, begint ze te twijfelen. Waar is ze mee bezig? En dan, plotseling, sterft Felix een tragische dood. Of is hij vermoord?

Robins heeft met haar thriller inmiddels succes geboekt. Witte lichamen werd al in tien landen vertaald en kreeg lovende recensies. In een interview met de website Crime by the book heeft Robins laten weten al bezig te zijn met een tweede, psychologische thriller. Een verhaal verteld vanuit mannelijk perspectief. De nog titelloze thriller gaat over een groep jonge mensen die een zomercursus toneel schrijven volgt op een afgelegen plek in Engeland. En dan vallen er doden...

Geen opmerkingen: