05 november 2017

Onder de indruk (nieuws, 2017)

Gouden Boek voor Paula Hawkins


De Britse schrijfster Paula Hawkins heeft vrijdag 3 november tijdens de Vlaamse boekenbeurs het Gouden Boek ontvangen. Zij kreeg die uit handen van redacteur Ilse Arkesteijn van A.W. Bruna Uitgevers. De CPNB looft deze prijs uit bij een verkoop van meer dan 250.000 exemplaren.

Paula Hawkins veroverde in 2015 de wereld met haar bestseller Het meisje in de trein, waarvan er wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ook in Nederland en Belgiƫ was deze thriller een enorm succes en stond meer dan 2 jaar in de bestsellerlijst. Inmiddels zijn er meer dan 350.000 exemplaren van verkocht.

'Ik vind het een enorme eer om het Gouden Boek te mogen ontvangen. Ik ben onder de indruk dat in een relatief klein land zoveel boeken zijn verkocht', laat Paula Hawkins weten.

De muziekbranche kent al vele jaren bekroningen van albums met een megaverkoop. Sinds 2013 heeft de CPNB dit ook ingesteld voor de boekenbranche. De bekroningen gelden voor oorspronkelijk Nederlandstalige en naar het Nederlands vertaalde titels. Bij de verkoopcijfers wordt gekeken naar alle dragers waarop de titel is uitgekomen (waaronder papier, luisterboek en e-boek).

Geen opmerkingen: