09 november 2017

Transferdrukte (nieuws, 2017)

Auteur sluit meesterdeal met Prometheus

Schrijfster Marlen Beek-Visser heeft een contract voor de levering van twee thrillers gesloten met uitgeverij Prometheus. Ze verlaat Ellessy Crime, waar ze eerder Stem! en Meesterdeal publiceerde.  

Marlen Beek-Visser deelde dit transfernieuws via Facebook. 'Hier zit een blije schrijver', meldde ze. Volgens haar komt de eerste thriller eind volgend jaar, begin 2019 op de markt.

Beek-Visser (1968) is behalve auteur ook schrijfcoach en manager bedrijfsvoering. Ze studeerde commerciƫle economie aan de Haagse Hogeschool. Op verzoek verzorgt zij workshops creatief schrijven en organiseert zij twee keer per jaar een schrijfweek in Italiƫ en op een zeilschip op de Waddenzee.

Beek-Visser is mede-oprichter van Moordwijven, een collectief van thrillerauteurs die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en pr. Haar eerste thriller Stem! verscheen in april 2015 en werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2016. Eind vorig jaar werd haar tweede, Meesterdeal, uitgebracht.

De laatste tijd verkassen opvallend veel vrouwelijke thrillerauteurs naar andere uitgevers. Naast Beek-Visser gingen ook Loes den Hollander, Corine Hartman, Kim Moelands, Patricia Snel, Simone van der Vlugt en Ingrid Oonincx hun geluk elders beproeven.


Geen opmerkingen: